Σχετικά με μας

ας γνωριστούμε

Αγάπη για το Ξύλο

και την παράδοση του τόπου μας

Παράδοση & Αισθητική

Σκαμνάκια που συναντάμε σε όλα τα σπίτια και τις αυλές του τόπου. Κάθισμα για το άρμεγμα, το ξεβοτάνισμα, το ξεφλούδισμα, την ξεκούραση.
Κούνιες δεμένες με σκοινιά στα γερά κλαδιά του δένδρου και στα ξύλινα δοκάρια της στέγης εσωτερικά του σπιτιού.
Κουτάλες, πιρούνες, σπάτουλες για τα μαγερειά των νοικοκυρών και ξύλινα φτυάρια φούρνου για το ψωμί που ψήνεται στον ξυλόφουρνο της αυλής.
Μία κρεμάστρα τοίχου φτιαγμένη από ένα κομμάτι ξύλου με κρεμαστάρια από καρφιά χειροποίητα, πίσω από την πόρτα της κρεβατοκάμαρης.
Ένας καθρέφτης σε ξύλινη κορνίζα με ραφάκι που κρέμεται στον τοίχο.
Αντικείμενα χρηστικά και λειτουργικά φτιαγμένα από ξύλο, περνούν από γενιά σε γενιά που προσθέτει την δική της αισθητική με σεβασμό και αγάπη.
Παράδοση που δένει αρμονικά με την αισθητική των σύγχρονων σπιτιών της πόλης.

Χειροποίητες Κατασκευές

Κάθε κομμάτι ξύλου, ένας κορμός, ένα κλαδί με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα, δίνει την έμπνευση για δημιουργία. Το ίδιο ξύλο μεταμορφώνεται, μετασχηματίζεται με τον νου και τα μάτια σε μία καινούργια, αλλιώτικη μορφή. Τα χέρια πιάνουν δουλειά.
Αρχίζει η κατασκευή. Αποκαλύπτεται βήμα-βήμα το σχήμα. Το ξύλο φανερώνει τα νερά του, τις ιδιοτροπίες του, τον δρόμο που θέλει να ακολουθηθεί.
Παίρνει την τελική του μορφή και συνεχίζει την ζωή του στο σπίτι ως χρηστικό, λειτουργικό αντικείμενο. Ένα κομμάτι της φύσης μένει μαζί μας, μας εξυπηρετεί και ομορφαίνει το περιβάλλον μας.

Ξύλινες Δημιουργίες

Τα δένδρα προσφέρουν την ομορφιά τους όπως και ένα κλαδί τους. Το παίρνεις στα χέρια σου και ξεκινάς. Μία διαδρομή δημιουργίας και φαντασίας. Ιδέες που έρχονται από την καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων αλλά και όλων των πλασμάτων της φύσης.
Ένα κομμάτι ξύλο που γίνηκε φωλιά για τα πουλιά που μένουν εδώ μόνιμα, αλλά και για αυτά που είναι περαστικά.
Ένας κορμός που γίνηκε παγκάκι και τοποθετήθηκε στον δρόμο, στο πάρκο της γειτονιάς για τους ανθρώπους που συναντιούνται.
Ένα κομμάτι από τον κορμό ενός δέντρου που έγινε τραπεζάκι ή σκαμπό και βρήκε μία θέση μέσα στο σπίτι.
Ένα μικρό κομμάτι ξύλου ζωγραφισμένο για να κρεμαστεί στον τοίχο.
Μια λωρίδα ξύλου ζωγραφισμένη-σελιδοδείκτης θυμίζει την σελίδα που είχαμε φτάσει διαβάζοντας το αγαπημένο μας βιβλίο.
Ένα κομμάτι ξύλου που έγινε σβούρα και παιχνίδι, σε σχήμα σαλιγκαριού, σκαντζόχοιρου, αρκούδας, στα χέρια ενός παιδιού.
Δημιουργίες από ξύλο, φτιαγμένες με έμπνευση και αγάπη.

Η ιδέα να κρατήσω για πάντα την ανάμνηση του δένδρου που κόπηκε

Ένας κορμός του αγαπημένου μου κυπαρισσιού στην αυλή της γιαγιάς μου, μου έδωσε έμπνευση για το πρώτο μου έργο. Ένα μικρό σκαμπό. Η ιδέα να κρατήσω για πάντα την ανάμνηση του δένδρου που κόπηκε και να του δώσω καινούργια ζωή, με κινητοποίησε να ασχοληθώ με την μετατροπή ενός κομματιού ξύλου σε ένα χρηστικό, λειτουργικό σκαμπό.

Από τότε και όσες φορές βρέθηκε στα χέρια μου ένας κορμός δέντρου, ένα κομμάτι ξύλου, κρατήθηκε στην αποθήκη για μετέπειτα κατασκευή. Κορμοί από ξερές αμυγδαλιές της περιοχής, ρίζες από ελιές που τύχαινε να βρω στα χωράφια, μετατράπηκαν σε καθρέπτες και τραπεζάκια, κλαδιά από αγριοτριανταφυλλιές σε λαβές εργαλείων.

Με την μετοίκηση μου στο Καρυόφυτο χρειάστηκε να βγω στο βουνό για κοπή ξύλων για καυσόξυλα. Έτσι είχα την ευκαιρία να βρω ‘’θησαυρούς’’ που και πάλι μου έδωσαν την αφορμή για να ασχοληθώ με το ξύλο.

Η έμπνευση και η αγάπη για αυτό που κάνω με οδήγησαν να αποφασίσω να φτιάξω ένα εργαστήρι και αυτά που δημιουργώ (μέχρι τώρα για δική μου χρήση) να τα προσφέρω και σε όσους άλλους επιθυμούν.

Χειροποίητα & Μοναδικά